Прості рецепти краси : Мед

Прості рецепти краси : Мед

Про користь меду для здоров'я навряд чи треба зайвий раз розповідати. Завдяки своїм антисептичним, антибактеріальним і антиоксидантним властивостям мед практично вважається ліками. Але не меншу користь може принести мед і нашій красі. Косметичні процедури із застосуванням меду відомі вже сотні, якщо не тисячі років.

Мед в домашній косметології можна використати різними способами. Треба тільки згадати, що це має бути справжній сирий свіжий мед, не пастеризований, жодним способом не нагрітий, не перероблений, рідкий, тобто що максимально зберіг свої найкорисніші властивості


Які ж косметичні процедури можна проводити за допомогою меду в домашніх умовах?

На обличчі:

Боремося з акне. Медові маски здатні боротися з бактеріями, що викликають появу вугрового висипу, і в той же самий час добре зволожують і пом'якшують шкіру обличчя, яка у людей, що активно борються з акне, часто буває пересушена і роздратована із-за агресивних процедур і їдкої косметики. Просто нанесіть маску на усе обличчя або безпосередньо на вугри на 15-20 хвилин, потім змийте теплою водою. Для знежирення шкіри можна змішати мед з декількома краплями лимонного соку.

Освітлюємо круги під очима. Мед може допомогти зменшити чорноту і припухлість під очима. Змішайте в рівних частинах невелику кількість меду і нерафінованої олії(оливкового, мигдального, кокосового), нанесіть на область під очима на ніч, так, як наносите нічний крем. Змийте уранці прохолодною водою.

Розгладжуємо зморшки. Якщо у вашому холодильнику раптом знайшлося авокадо, то, змішавши половинку його м'якуша з 1 ст. ложкою меду, ви отримаєте відмінну маску, яка освіжить і тонізує втомлену шкіру обличчя і розгладить дрібні зморшки. Нанесіть суміш, що вийшла, рівним шаром на очищену особу на 15-20 хвилин, потім змийте прохолодною водою.

На тілі:

Боремося із задирками. Задирки не лише виглядають неестетично, але і є відкритими воротами для всякого роду грибків, мікробів і інфекцій. Щоб вилікувати задирки і убити бактерії, що потрапили всередину, змішайте мед в рівних пропорціях з яблучним оцтом і нанесіть на кутикули і нігтьові пластини на 10 хвилин, потім вимийте руки. Повторюйте процедуру щодня впродовж 3-4 днів до зникнення задирок.

Зменшуємо роздратування від гоління або епіляції. Можна зменшити роздратування від гоління, епіляції або інших травмуючих процедур з шкірою, нанісши на пошкоджену область сирий мед на 10-15 хвилин. Особливо рекомендується медова маска тим, хто схильний до появи після гоління червоних прищиків або висипу.


Робимо маску для тіла. Практично усім відомо, що Клеопатра любила приймати ванни з молока і меду. Ми не цариці, і дозволити собі прийняти таку ванну навряд чи можемо. Але ось зробити молочно-медову маску після прийняття ванни або душа нам цілком по засобах. Така маска розгладить і підживлюватиме суху і втомлену шкіру. Просто змішайте 2-3 столових ложки меду з такою ж кількістю теплого молока і нанесіть на усе тіло масажними рухами. Потім змийте теплою водою. Ну і чим ви не Клеопатра?

На волоссі:

Додаємо блиску. Медова маска для волосся додасть об'єму і блиску вашій шевелюрі. Змішайте півстакана меду з 2 ст. ложками кокосової(на крайній випадок - оливкового) олії. Нанесіть на сухе волосся від коренів до кінчиків на 30 хвилин, потім змийте теплою водою. Для отримання волосся гладких як шовк робіть маску хоч би раз на тиждень.

Пом'якшуємо сухі кінці. Сирий мед - відмінний зволожувач, що «замикає» вологу на місці його застосування. Щоб оживити сухі пасма, виснажені різною «хімією» і гарячими процедурами, домішуйте кожного разу до вашого шампуню ложку сирого меду. Намильте голову як завжди, залиште на 5 хвилин, потім добре промийте волосся. Мед відмінно змивається, залишаючи після себе м'які пасма, що ожили.

Заспокоюємо свербіж. Завдяки своїм антигрибковим властивостям, мед здатний боротися з лупою і грибком, що викликає свербіж голови. Розведіть 1 ст. ложку меду в такій же кількості води і вмассируйте рідину, що вийшла, в шкіру голови впродовж 2-3 хвилин. Залиште на волоссі впродовж 2 годин, потім змийте теплою водою. Повторюйте процедуру через день впродовж двох тижнів.


Надрукувати